--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

Dag LL - L

Dag två på Facebookutmaningen om att skriva tre positiva saker om dagen, i en vecka.
 

1. Liljekonvaljerna blommar i slänten ner mot ån. De är vackra, doftar härligt och är giftiga. Surströmming stinker av ond bråd död, ser ut som slemmiga bitar av sönderklippt disktrasa, men går att äta.

 

2. Jag har därför kommit till den smått revolutionerande insikten att ögon, näsa och mun inte hör hemma på samma sida av skallen. Näsan kan man ju sätta i vädret, så den hör i själva verket hemma uppe på hjässan. Ögonen kan som bekant lika gärna kan sitta i nacken. Öronen sitter bra som de sitter. Ett sinne på var sida. Varför blanda ihop dem?

 

3. När jag väl fixat nummer 2, så kommer jag kunna backa med släp, och äta surströmming.

 

Nu har jag försökt flytta på min näsa förr, och det är inte världens lättaste. Det gör tämligen ont, och läkarna envisas med att försöka få tillbaka kranen till ursprungspositionen. Förmodligen så vill de ha sin surströmming ifred. Nu kan jag lugna dem med att jag i vart fall inte tänker äta surströmming. Syrenerna blommar även de, och av allt som doftar är nog syrenen min favorit. Dessutom så är dess blommor såväl vackra som ätliga, men inte tusan sitter jag i grannens häck och smaskar för den skull.

Kommentarer:

1 anette (frugan) :

skriven

Du kan ju redan backa med släp.. Så det är bara surströmmingen kvar då

Svar: Märkligt nog så finns det personliga oförmågor som jag gärna bevarar... ;)
Tomas Krüger

2 storasyster:

skriven

Katarina och jag har bestämt att vi ska ha surströmmingsskiva i stugan i höst. Välkommen!

Svar: Nu blir jag en smula orolig. Exakt vilken stuga hade ni tänkt er?
Tomas Krüger

3 Victoria:

skriven

Surströmming är festligt! Satsa på tillbehören, mandelpotatis, gräddfil och rödlök så går fisken ner av bara farten. Kommer gärna om det vankas fest...

Svar: Av bara farten säger du?Nä, så bråttom har jag inte... ;)
Tomas Krüger

Kommentera här: