--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

All ... one

Detta blir den fjärde dagen med tre positiva saker.

1. Jag var en sådan där deltagande förälder idag, vilket innebar att jag tillbringade dagen i första klass. Skolan har verkligen förändrats sedan min tid. Eftersom jag läser tidningarna, så inser jag att allt måste ha blivit mycket sämre, särskilt lärarna. Ta gymnastiken som exempel. Istället för att stå där och se frånvarande ut, så iddes deras fröken välja ut lagen helt på egen hand. Helt i onödan, och så tjatar lärare om att de har mycket att göra. Jisses!
Förr, på den gamla goda tiden, så fick alltid de två bästa eleverna i klassen välja lag. Ansågs man sämst så blev man vald sist, om man alls blev vald. Helt rätt. Är man usel så ska man väl få veta att man är usel? Då kan ungen ta sig i kragen och förbättra sig till dess att någon annan unge blir sämst. Det pratas om att sätta betyg från dagisnivå och uppåt, men hur effektiva är betyg i jämförelse med lite hederlig vardagspennalism?
 

2. Jag är glad att jag växte upp under en tid när det inte fanns några våldsamma filmer och dataspel. Istället så fick man lära sig slåss på riktigt, allra helst under skoltid. Under mina sex år som intern på Långbrottsskolan, så kan jag inte minnas ett enda bråk som saboterades av fröknar eller magistrar. Nej de förirrade sig sällan utanför lärarrummet. Den enda vuxna tillrättaviselse som vi fick utstå, var när vaktmästaren skrek att vi ungjävlar minsann inte fick trampa upp gångar i buskarna.
En häck är en häck är en häck, men en förbjuden häck är så mycket mer. Nu för tiden så får barnen leka i buskarna. ”De växer ju där för barnens skull.” Var finns spänningen och glädjen i den mentaliteten?

 

3. Jag hade ihjäl en mygga idag, och det utan att ha blivit biten under våren. Med andra ord så var det jag som startade kriget i år, och anfall är ju som bekant bästa försvar.
Tomas mot Myggorna  1 - 0

 

PS.
Jag har mot bättre vetande just inlett fyra stycken med ordet jag. För den som har invändningar mot denna nivå av självupptagenhet, så går det bra att byta ut samtliga "Jag" mot ett mer kungligt "Vi".

Kommentera här: