--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---
2 Läs mer >>
 
Jo jag vet att jag är lite väl sen med den sjunde och sista dagens tre positiva händelser, men jag är inte för sen. Rent tekniskt sett är det fortfarande söndag. Så jag har helgat vilodagen, och hunnit. Det får bli den första glada grejen.

 

Som nummer två måste jag fråga om du hört den där om Bellman? Själv så fick jag idag nöjet att tjuvlyssna på två små grabbar som satt i båtens för och drog femtiotalet Bellmanhistorier eller fler för varandra. Det skrattades friskt, även om det i mina öron inte lades någon större vikt vid poängen. Det viktiga var att det handlade om en tysk, en rysk, och så Bellman. Ryss rättar du, men inte då. Vem den andre än var, så skulle han åtminstone hjälpligt rimma på tysk.

 

”En tysk, en rysk och Bellman skulle se vem som kunde bygga en lägenhet snabbast. Först började tysken, och han byggde sin på tre timmar. Sedan var det ryskens tur, och han snickrade ihop sin på två timmar. Sist var det Bellmans tur, men han köpte sig en istället.”
Hepp!
Dra den på Norra Brunn om du vågar.

 

”En tysk, en fransk och Bellman skulle se vem som kunde hänga kvar längst i vingarna på ett vindkraftverk. (Jo rysk roulette är numer för fegisar. Här har ni en tävling med ett hundra procents dödlighet.)
Först började tysken, och han hängde kvar i åtta minuter. Sedan var det ryskens tur, och han höll sig fast i en kvart. Sist var det Bellmans tur, men när han skulle ta tag i vingen så fes han.”

Jajamensan. Det gäller att känna sin publik, och en prutt går alltid hem i dessa kretsar.

 

Någonstans där försökte jag lägga mig i. Eftersom såväl tysken som rysken rimligen borde ha dött i den föregående tävlingen, så justerade jag deltagarlistan något.
”Två små grabbar och Bellman skulle tävla i vem som kunde hitta på den roligaste historien, men Bellman hade inte en chans, för grabbarna babblade så att han inte fick en syl i vädret.”

 

De två tittade på mig och flinade lite sådär mest av artighet. ”Du är ju knäpp”, var det omdöme jag fick innan de fortsatte igen. Jag borde nog ha lagt till en prutt på slutet.


Så återstår då bara en sista positiv händelse.  Det skulle kunna få bli vädret, eller att jag hittat på en mer än måttligt långsökt inläggsrubrik. Fast de brädas båda av att jag liksom alla andra dagar insett hur mycket jag älskar den där kvinnan som ligger och latar sig mitt i båten. Liksom jag älskar den där killen i blå tröja, och är glad att han har en så god vän i grabben bredvid sig.

nr 89257