--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

Utan glöd

Här tänkte jag sätta mig för att skriva något roligt, och så förbereder jag mig genom att läsa något som får mina ögon att tåras. Nu står det still i skallen på mig. Nu med, och fortfarande. Så här kan jag förmodligen hålla på ett tag. Det här blir nog ett av mina roligare inlägg tycks det. Jag får väl helt enkelt kläcka ur mig något och sedan försöka spinna vidare därifrån. Så där som Seinfeld gör. Det verkar enkelt. Så, då kör vi.
 

Fett fäster på allt, men inget fastnar på fett. Har du tänkt på det? Det har du? Och det är alls inget konstigt med den saken? Nähä? Tuff publik.
Eller så är det jag som inte är på rätt humör. Det är trots allt mycket lättare att lyckas med saker om man ger sig på dem med rätt inställning.

 

Det är till exempel enkelt att sluta röka om, och bara om, man bara ger blanka tusan i en sak. Att lyssna på alla de förståsigpåare som påstår att det är svårt. För det är inte svårt. Det är bara att du bestämmer dig, och sen så slutar du. Men lyssnar du på alla som påstår att du kommer klättra på väggarna av nikotinabstinens, och därför vill få dig till att käka plåster och kleta fast tuggummin i armhålorna, ja då blir det svårt.

 

Orden är inte mina, eller till viss del kanske. Jag kan ha vrängt till det där med plåstren och tuggummina, men i övrigt så är det en av mina arbetskamrater som står för formuleringen. Han rökte såväl pipa som cigaretter i ett par sekel innan han slutade, så han har gjort resan själv. Men varför tror jag då hellre på honom, än på alla de som bevisligen misslyckats med att sluta röka?
Den frågan kan jag inte svara på, eftersom den är felformulerad. Det finns nämligen inget motsatsförhållande.
Det min arbetskamrat säger är att det är lätt att sluta om man vet med sig att det är enkelt, men svårt om man tror att det ska bli ett litet helvete.

 

Det här gäller det mesta här i livet. Vad sa du? Jo jag vet. Det finns människor som är så präktiga att man får klåda i arslet när man pratar med dem, och nu börjar jag låta som en. Jaha, men då får du väl ta och klia dig där bak en stund, för jag är inte riktigt klar ännu.

 

Peppa dig själv människa. Om det så handlar om att sluta röka, nå en hälsosammare vikt eller att våga tala inför folksamlingar. Sätt din tilltro till dig själv, inte till nikotinplåster eller mirakeldieter. Och vad du än gör, låtsas inte att de du talar inför är nakna. En del ser rent ut sagt för jävliga ut. Den fantasin kan förfölja dig länge.

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

Hahaha

Svar: Ja vad svarar man på det? :)
Tomas Krüger

Kommentera här: