--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

Jag gillar inte flugor…

 … vem gör det? Det är ena påfrestande små kryp som tycks bli mer intresserade ju mer man försöker ignorera dem. På sätt och vis så påminner de om sådana där telefonabonnemangsförsäljare som svärmar kring köpcentrets entré. Fast jag föredrar flugorna, dem får man slå ihjäl. Den sanne pacifisten ber om ursäkt efteråt, men de flesta av oss brukar snarare se flugsmälledöden som ett rättmätigt utdömt och verkställt straff.
 

En arbetskamrat till mig fick sin morgonsömn förstörd av två envetna flugor, och blev så pass uppretad att han bestämde sig för att statuera ett exempel. Han gjorde sig omaket att fånga in dem levande, och limmade ihop deras rumpor med en seg droppe kontaktlim. Eftersom detta hände nu i modern tid , så nöjde han sig inte med att berätta, utan ordnade även med en liten filmvisning där flugorna stretade åt varsitt håll. Matinén var inte direkt uppskattad, även om alla tittade. Tilltaget ansågs en smula sadistiskt och grymt, vilket fick mig att börja fundera. 

Om jag limmade ihop två telefonabonnemangsförsäljares rumpor, säg att jag för rättvisans skull tog en från Tre och en från Telenor, hur många likes skulle jag inte få då? Det Youtubeklippet skulle förmodligen tävla med Gangnam Style.
Om jag å andra sidan gav de bägge nummernasarna ett val när jag stod där med superlimstuben i högsta hugg, och frågade om de hellre ville bli ihjälslagna, vad tror ni att de skulle svara då?

 

Vi är så snabba att förorda barmhärtighetsmord när det gäller djur, och förutsätter att de hellre dör än lider. Tänk om farbror doktorn var likadan?
”Har du ischias?”
”Nej för tusan. Jag mår bara bra.”
”Men du grimaserar ju av smärta?”
”Inte då, jag är helt enkelt inte snyggare än så här.”
”Kanske inte, men för säkerhets skull så tycker jag ändå att vi tar och ger dig en spruta. Nu kan det sticka till lite, men det går snart över ska du se…” 

Tänk så mycket pengar som sjukvården kunde spara, och hur lycklig försäkringskassans generaldirektör skulle bli. Men jag vet inte. Jag har en fluga som surrar runt mig just nu. För en gångs skull så tror jag att jag ska ta och släppa ut honom i det fria. Han gör ju trots allt bara sitt jobb, och till skillnad från de där telefonabonnemangsförsäljarna, så har han inte valt det själv.

Kommentera här: