--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

Hit men inte längre.

Dörrar, rulltrappor, stöldskyddsbågar eller bara tänkta linjer längs golvet. Förr när jag klev över en av dessa gränser så gäspade jag. Det var högst ofrivilligt, eftersom min fru blev lite surare för var gång. Gränserna finns kvar, men numer kan jag gå in på såväl H&M som Lindex med munnen stängd. Inte för att det har blivit särskilt mycket roligare. Jag kanske inte gäspar längre, men en och annan lika uttråkad som oövertänkt kommentar slipper fortsatt ur mig. Som när min fru poserade i en gråmelerad OnePiece, varpå jag liknade henne vid ett elskåp. Nåja. De båda tjejerna bakom kassan fnissade i alla fall till. Två av tre möjliga är väl inte helt dåligt?

 

Nej det är inte jättekul för en man att shoppa kläder på kvinnors vis. Ingenting är någonsin bra nog från början. Man måste flänga fram och tillbaka mellan butiker, jämföra, klämma, prova och kanske fika på saken ett par tre gånger innan man bestämmer sig. Men det är klart att jag följer med, även om det inte är lika självklart för alla.

 

Man ser dem rätt så ofta, karlar som hellre sitter kvar i bilen än följer med in på Citygross. Kvinnor som hellre stirrar på klockan i en halvtimme, än visar sig inne på Biltema. Förr så kunde jag kanske ha sagt gubbar och tanter, för länge tycktes det som om man behövde vara född senast under femtiotalet för att bete sig på detta sätt. Att hellre leka sardin i en parkerad plåthög, än göra sin hjärtevän sällskap. Beteendet kunde därför ha varit på utdöende, men så hände något. De smarta telefonerna gjorde sitt intåg. Med ens kunde man ha roligare i bilen än inne på Jula. Så sitter de där, sida vid sida. En uttråkad pensionär i sin röda Volvo 740, bredvid en twittrande fästmö i en vit Fiat 500. Ingen av dem tycks ha insett den fulla vidden av löftet "i nöd och lust".

Kommentarer:

1 anette (frugan):

skriven

Enda gången du INTE gäspade var när vi sprang runt i varenda underklädesburik för att hitta en bra bh/korsett till bröllopsklänningen. Men annars är både du o sonen vår rätt uttråkade i "mammabutiker". Men jag kan härda ut på Biltema o Jula nuförtiden.

Svar: När det gäller just lite raffigare underkläder, så kan jag eventuellt uppbringa ett visst mått av entusiasm... ;)
Tomas Krüger

2 camilla falk:

skriven

Haha....ja så kan det va. Själv tillhör jag den kategorin som får beta av alla dessa affärer själv. När inte ens kära "klarar av" att gå över tröskeln in på ens de manligaste affärerna. Oj vad många gånger jag åkt och köpt virke,plåt,däck,andra biltillbehör,kläder,mat och... ja allt helt enkelt. Men det stör mig inte heller. Jag fixar det där. Sen fixar mannen något bra av det jag köpt hem. Vi delar på det sättet delvis. Jag hantlangar gärna sen men någon snickare eller bilmek är jag ju inte. Så jag drar mitt strå till stacken på mitt vis :-) Jag kan nog inte ens locka med gubben in till underklädesaffären...Sharpman funkar relativt bra.De har ju det mesta som funkar för friluftsliv.

Svar: Starkt jobbat! Av dig vill säga.Vad gäller din kära, (med risk för att vara lite väl vågad), så måste jag göra följande reflektion:
Twilfit, med alla sina snygga underkläder? Svar nej.
Sharpman, med ridpiskor, hundkoppel och gummistövlar? Jajamensan...
Fast det kanske är gratisfikat som drar? ;)
Tomas Krüger

3 camilla falk:

skriven

Haha...hur visste du? ;-) ...och då menar jag inte fikat :-D

Svar: :)
Tomas Krüger

Kommentera här: