--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

En stackars toalett.

Den här toalettstolen är rädd. Det är därför som den krupit upp mot väggen. Nu kanske ni tror att rörmokaren helt enkelt placerade holken där avloppen råkade finnas, men ack nej. Det finns toalettstolar där avloppen inte går nedåt, utan bakåt, så att man kan montera rörkrökar efter behov. En yrkesman hade valt en sådan stol och satt den i mitten. En hobbysnickrande restaurangägare hade säkert varit smart nog att sätta stolen lite snett, eller helt enkelt i linje med den andra väggen. Då hade besökarna sluppit sitta med sitt ena knä obekvämt tryckt mot väggen. Inte heller är tanken den att en vinglig krogbesökare ska kunna sitta lutad mot väggen. Det här är ett ställe för barnfamiljer, inget annat.
 

Så dessvärre är det uppenbarligen så att toalettstolen från början stod mitt på golvet. Stolt och orädd. Beredd att leende möta världen med öppna armar, förlåt, uppfällt lock. Men så hände något. Något fruktansvärt. Något som fick den att krypa upp mot väggen i någon sorts porslinsfosterställning. Jag vet vad du tänker, burritos, eller hur? ”Jädra mexikanare! De kommer hit med sin överkryddade majsbrödskultur och skiter sönder våra toaletter…”

 

Ständigt denna främlingsfientlighet. Varför? En burrito är inget annat än en sombrerovariant på vår egen tunbrödsrulle. Det här är en Ifö. En svensk kvalitétsprodukt, byggd för att klara skogsarbetarportioner av bruna bönor med fläsk. Skulle en sådan toalettstol bli rädd för en liten jalapeñokryddad salsaprutt?
Inte då. Blotta tanken äcklar mig, (allvarligt, det gör den).

 

Nej för att förstå vad som hänt så måste man känna till toalettstolens hemvist, vilket är vid Kolmårdens djurpark, inte långt från terrariet. En tre och en halv meters boa constrictor rymde och tog sig ner i avloppsrören. Sen så… förlåt mig, men det här är inte lätt att prata om. Det är bara för hemskt. Ormen tog sig upp igenom… Nej jag klarar det inte, och ni har säkert redan förstått vad det är som jag vill få sagt.

 

Se på den stackaren. Hur den trycker sig mot väggen, utan att kunna förmå sig själv till att fälla ner locket. Den kan inte hålla tätt längre, och spolar bara en liten skvätt, oavsett vilken knapp som man trycker på.

 

Men det är en snäll liten toalettstol, som aldrig gjort någon illa. Den behöver bara få komma till ett kärleksfullt hem där den kan få vila upp sig. Ett hem där man äter små portioner av fiberfattig kost, och aldrig spolar ner pappershanddukar. Så dela det här med dina vänner, och snälla du, bestäm dig snabbt. På fredag hamnar den på tippen.

Kommentera här: