--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

Du det där är ingen traktor.

Jag vet inte hur kvinnan bakom ratten lyckats köra ut sin vita Volvo V70 på åkern, men av hjulspåren att döma så hade hon kört runt där ett tag. Kanske tyckte hon att det var roligt, eller så letade hon efter ett ställe där det gick att komma upp på vägen igen.

 

Var då detta det knäppaste jag såg under min tjugofem minuter långa hemfärd? Nej då, inte alls. Just när jag lämnat jobbet, så såg jag en bil svänga upp med passagerarsidan vänd mot en rad med postlådor. Föraren tog av sig bältet men dörren förblev stängd. Istället klättrade hon, (jo det var återigen en kvinna), upp med knäna på passagerarstolen, drog ner rutan och hängde sig ut så långt som hon kunde i ett hopplöst försök att nå sin brevlåda. Hon borde antingen ha stannat lite närmare, eller kommit på den briljanta idén att kliva ur bilen, och faktiskt gå fram till brevlådorna. Tyvärr så fanns det inte möjlighet till att stanna och fota. Den bilden hade delats friskt på Facebook.

 

Vart vill jag då komma? Vill jag hävda att kvinnor inte är lämpliga som bilförare? Absolut inte. Ingen av dem utgjorde någon fara för mig eller någon annan. De var mest lite roliga. Ungefär som när bilister av bägge könen tar tio minuter eller mer på sig för att parkera utanför Ica Maxi. Bara för att de vill hitta den perfekta platsen, och därmed slippa gå i trettio sekunder. Nej då var det värre med en idiot till karl i övre medelåldern. Han som igår morse fipplade med sin mobiltelefon när vi möttes på den trånga och skymda sjuttiosträckan utanför Ulfåsa möbler. Halva hans fina BMW hamnade i mitt körfält, innan han såg mig och girade tillbaka, för att sedan återigen se ner på sin älskade telefon. Vissa lär sig inte av sina misstag ens för stunden.

 

Eller vad sägs om den cirka trettioåriga man som ansåg att hans nya fina passatkombi hade så mycket motor, att han kunde köra om precis var som helst. Ute på ett fält åkte jag över ett krön och närmade mig en skarp vänsterkrök. En långtradare med släp närmade sig samma krök från andra hållet. Jag hann precis se hur rumpan på passaten försvann bakom långtradaren, i och med att dess förare påbörjade sin omkörning. Jag insåg att det inte skulle gå. Lastbilschauffören insåg samma sak. Vi bromsade båda två. Fartgränsen på den sträckan är åttio km/h. Jag höll nedåt trettio när passat och långtradare kommer runt kröken sida vid sida. Passaten hann svänga tillbaka till sin fil innan vi möttes, tack vare att jag mest stod still. Jag blinkade åt föraren, varpå han svarar med en ilsken gest som tycktes betyda något i stil med att ”VADÅ? Jag hann ju förbi ju!” Puckot insåg inte att jag och lastbilschauffören tillsammans räddat hans liv, och mitt.

 

Nej då föredrar jag kvinnan i sin vita traktorvolvo. Hon såg ut att skämmas en smula, till skillnad från killen i passaten.

Kommentarer:

1 Thomas:

skriven

Du kanske ska berätta hur man bakar bullar i en Mikrovågsugn i nästa inlägg

Svar: Du menar nog hur man inte ska göra? Visst ska jag det. Vänta tills i morgon bitti bara... :)
Tomas Krüger

Kommentera här: