--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

Det är nyttigt med fobier.

Bild från:http://jensengotland.blogspot.se/2008/11/ingvar-och-jag.html

 Varför? Är inte det uppenbart? Säg att du är rädd för hissar. Då kommer du garanterat få hotellrum som ligger minst fem trappor upp. Sju om hotellreceptionisten ser att dina väskor är tunga. Motion är inte att förakta.
Är du rädd för ormar? Utmärkt, då är risken väldigt liten att du ska snubbla på en trädrot eller trädgårdsslang. Du har helt enkelt järnkoll på tubformade saker som slingrar sig längs marken.
Flygrädd? Du gör inte bara miljön en tjänst, du undviker dessutom länder där solen lättare orsakar hudcancer.
 

Så skulle jag kunna hålla på sida upp och sida ner, men varför? Vi är alla rädda för något. Den som påstår sig vara helt orädd, är snarare rädd för rädsla. Fast visst är vi alla olika. Jag är nog rent av dumdristigt modig när det kommer till konflikter. Härom veckan så skällde jag till exempel ut en fågelholk, bara en sån sak.

 

Nu kanske jag borde förklara att vi har många fartdårar på våra smala landsbygdsvägar. En av dem kör runt med öppen mun och tom blick. Han är lika slående lik en fågelholk, som när Helt apropå liknade Ingvar Persson vid en skosula med glasögon. Jag stannade min bil mellan två träd i en allé, klev ut och berättade vad jag tyckte om denne fågelholks bristande respekt för andra människors liv. För så illa är det. När du kör i full fart över ett krön där två bilar knappt kan mötas, vart ska du då ta vägen om det samtidigt går eller cyklar någon längs kanten? När du stryker en villahäck i förrädiskt lagliga sjuttio knyck, hinner du då bromsa när en färgglad boll studsar ut framför dig? Tänk människa, tänk!
Vad är några förlorade minuter för dig, i jämförelse med ett barns hela liv?

 

Hur som helst. Efter det så syntes fågelholken inte till på ett par dagar. Nu är han tillbaka, fast med en annan bil. Hade han dessutom lärt sig köra bil med stängd mun, så hade han kanske lyckats lura mig. Men nu vet jag att han kör en vinröd passatkombi, med munnen fortsatt öppen. Det dröjer väl inte länge förens jag skäller ut honom igen.

 

Gör jag då detta i total brist av rädsla? Nej absolut inte. Jag är inte det minsta rädd för fågelholken, men jag är livrädd för att han ska köra ihjäl någon. Vem som helst egentligen, men ett barn eller någon av mina nära i synnerhet.
Så minns det här i din rädsla.
Ett krigarhjärta är ett bra ställe för en fegis att gömma sig i.
För ingen kan vara modig, utan att samtidigt vara rädd.

 

 

PS.
Det här är en sådan där sak som nog bara jag reagerar på, men varför används en högersko till Ingvar Perssons avbild? Jag struntar visserligen i politiska färger, men rätt ska väl ändå vara rätt?

Kommentarer:

1 V:

skriven

Du får gärna ge exempel på varför det är nyttigt med fobi för spindlar? Alla kalorier som jag bränner när jag springer iväg? ;)

Svar: Har du inte sett Harry Potter filmerna? Där finns en hoper spindlar som det är högst nyttigt att vara rädd för... ;)
Tomas Krüger

2 V:

skriven

Tack för den bilden av de stora Harry Potter spindlarna (fick även in spindeln från sagan om ringen)
Med vänlig hälsning, en som inte kommer kunna sova inatt ;)

Svar: Fortfarande vaken?:)
Tomas Krüger

3 V:

skriven

Nej tyvärr somnade jag halv sex :)

Kommentera här: