--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

Även du, min lustigkurre

När min fru kom hem från sin dag på catwalken, så sa hon sig vara lite hungrig eftersom hon inte hade ätit så mycket. ”Modeller brukar inte äta så mycket”, svarade jag, och förstod inte alls piken om att laga till något. När frugan istället lyckats fixa till ett par mackor helt på egen hand, så ville hon visa bilder på kläderna som hon hade haft på sig. ”Vardagsklädseln”, som den kallades, kostade 11 000:- .
För en massa år sedan så hade hon säkert sagt att den var värd 11 000:-. Nu sa hon istället vad den kostade, eftersom hon visste att hennes tjurgubbe annars skulle börja muttra om att ”kläderna är inte värda 11 000:-, bara för att de kostar så mycket.”

 

Jag misstänker i alla fall att jag skulle ha sagt så, för vi har alla standardsvar på det mesta. Tryck på en knapp, så öppnar sig munnen och ut kommer det vanliga. En del av svaren är knappast ens våra egna. Vi tror oss komma med något nytt och fyndigt, när vi i själva verket harvar i samma hjulspår som alla andra.

 

Mitt efternamn är till exempel Krüger, och en gång för alla, nej, jag är inte släkt med tändstickskungen Ivar Kreuger. Namnet betyder krögare, och kommer från ett land där det fanns lika många krogar som gatukorsningar. I alla fall under den tid när man namngavs efter sitt yrke.
Sen så har jag rejält stora fötter, och tro mig, du är inte först om att kalla mina skor för båtar, eller fråga efter var jag har stavarna. Ett par tretusen lustigkurrar hann före dig, och det var inte särskilt roligt ens första gången.

 

Vi alla kläcker ur oss dessa grodor, även jag.
Vegetarianer vill inte höra att de äter upp kaninernas mat. Kaniner är ludna och äter maskrosblad. Vegetarianer kan visserligen också vara ludna, men skulle svälta ihjäl av den kosten.


Den som råkar påbörja sin arbetsdag lite senare än Veiron i ottan, vill inte att han står där och tjötar fram ett ”gomidda!” var morgon klockan halv nio.

 

Ingen vill heller få frågan om det inte är dags att skaffa barn. De kanske inte vill, eller hellre vill berätta den glada nyheten själva. Hon kanske inte kan, eller så går han på nålar och hoppas att just den här graviditeten inte ska sluta i missfall, självklander och tårar, så som alla de tidigare. Håll tyst med den frågan! Strunta i allt det andra som jag skrivit om ni vill, men knip igen när ni tänker den tanken. Den och kanske även frågan ”Är det inte dags att du hittar någon snart?” En omtänksam undran om hur det går kanske passar bättre, om du nu måste fråga?

 

Jag kunde hålla på i en evighet, men det ska jag inte. Vill ni lägga något till listan så är det alltid roligt med kommentarer, även anonyma.

Kommentarer:

1 Olivia:

skriven

NILE CITY 105,6! :)

Svar: Visst borde den radiokanalen finnas på riktigt? :)
Tomas Krüger

Kommentera här: