--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

Att skola in sin hustru.

Nej det här är ingen blek variant av Så tuktas en argbigga. Knappast ens en komedi. Rubriken är mer bokstavligt menad. Det har blivit dags att skola in min hustru, för hon ska börja studera. Nu behöver jag varken packa frugans gymnastikväska, skicka med ett äpple, eller skriva under uppläxande lappar från hennes lärare så fort som hon bitit någon. Sådant sköter hon förhoppningsvis själv, men familjens alla rutiner kommer ställas på ända. Fram tills årsskiftet kommer min fru plugga om dagarna och jobba som vanligt om kvällarna. Det blir tufft för henne, men även för mig, som blir en sorts lyckligt gift ensamstående förälder.
Morgonbestyr, skollämning, arbeta, fritishämtning, kvällsmat, läxläsning, lek, nattning, dra på sig förklädet, blogga och gå till sängs.
En av dessa sysslor kommer allt som oftast få stryka på foten, och ni förstår nog vilken. Förklädet? Gärna för mig, men tyvärr inte.

Där det förut stod ”Ett lagom humoristiskt kåseri per dag.”, står det nu ” Inte alltid, men däremellan.” Vi får se vad det betyder. Det vet jag inte ens själv ännu.
 

Kommentarer:

1 anette (frugan):

skriven

Kommer bli tufft för oss alla. Men jag lovar dig en o annan massage.

Svar: För den som inte vet vad du ska läsa till, så kan det där massagelöftet nog tyckas lite lösryckt... ;)
Tomas Krüger

2 anette (frugan):

skriven

Ouuppss... Ok får väl avslöja att utbildningen innehåller massagelärande o att du får bli min försökskanin.

Kommentera här: