--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

Tyst det är i huset..

 ..denna onsdagskväll. Min fru jobbar. Pojken har studiedag i morgon och sover över hos sin mormor. Katterna tycker att något är fel, och smyger runt när de inte sover.
Ändå så inbillar jag mig att jag hör en liten yrvaken pojke ropa efter sin pappa. För att se att jag finns där, få hjälp med ett trassligt täcke, eller berätta saker som att ”det är knäppt här uppe, jag somnade och sedan gjorde jag en dubbeldröm…”

 

I min ensamhet tänkte jag göra sådant som vanliga människor gör, som att se på TV.
Det slutade med att jag såg en finsk film, Tali-Ihantala 1944 - Slaget om Finland. Först efteråt så fick jag reda på att vanliga människor hellre ser på saker som Idol eller Bonde söker fru, men jag det visste inte jag. Kunde ingen tuggummituggande tjej ha kläckt ut sig att: ”Alltså andra världskriget liksom, det är bara sååå 1940, om du frågar mig va?”

 

Dessutom så åt jag Pizza, hallå? Med svensk tideräkning är det ju sextiotalsmat. För man säger väl så om pizza? Jag menar, flygande Jacob är ju nästan tio år modernare, och det kan man inte servera utan att få en kommentar om vilken tidsålder rätten tillhör.

 

Nej jag är helt passé i kväll. Jag får väl försöka sova i kapp tills i morgon.

 

Kommentarer:

1 Anonym:

skriven

DU E FÖR SKÖN, JAG BARA GARVAR, DU SKRIVER HIMLA KUL

Svar: Tack så mycket! Nu blev jag allt lite glad. :)
Tomas Krüger

Kommentera här: