--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

”Stopp! Du förstör ju möglet!”

Min fru stannade upp och glodde förstummat på mig, som om jag just sagt något helt obegripligt. Sedan började hon skratta, och det var inget vanligt skratt, utan ett som fick henne att kippa efter andan och ta stöd mot diskbänken med ena handen.
 

Ingen skrattade åt Alexander Fleming när han upptäckte penicillinet. Sveriges Konung Gustav den femte överräckte stora dynamitpriset i medicin till honom. Storbritanniens konung George den sjätte klappade honom på axlarna med ett svärd och kallade honom "Sir". Tidningar röstade fram denne man till historiens störste hjälte, eftersom han räddat livet på mer än 200 miljoner människor. Min fru, hon skrattade.

 

Det var ett så fint och fluffigt grönt mögel. Vilket fynd, att hitta det på en bulle, och just denna dag, på kanelbullens dag. Jag hade tagit hem varsin konditoribulle åt min fru och min pojke. Själv så har jag blivit allergisk mot något som ännu är okänt, men som kan ligga åt nöthållet. Därför ville jag ha något hembakt, något där jag kände till alla ingående ingredienser.  Längst ner i brödkorgen hittade jag en påse hembakta bullar. Först blev jag glad, eftersom jag skulle få äta bulle jag med. Sedan blev jag ännu gladare, när jag insåg vilket perfekt blogginläggsfoto jag skulle få. Så jag la bullarna åt sidan, och gick för att hämta kameran. När jag kom tillbaka skulle min fru just kasta mögelbullarna i soppåsen. Jag skrek åt henne, ”Stopp! Du förstör ju möglet!” Hon skrattade. Allt det fluffiga gröna möglet, förstört.

 

Så bättre bild än den ovan får ni inte se, och bättre än så här blir inte dagens inlägg. Vill ni klandra någon, så klandra min fru.

Kommentarer:

1 Victoria:

skriven

Jag vill se bildbevis av när du äter upp den!

Svar: Eftersom Musse Pigg pryder glaset, så tänkte jag spara såväl mjölk som bulle till nästa barnkalas...
Tomas Krüger

2 v:

skriven

Mums, ser otroligt gott ut..

Svar: Tycker du? Tack V!
Jag har odlat möglet helt själv.
Tomas Krüger

Kommentera här: