--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

Ser jag inte lite sjuk ut?

Är jag inte lite varm i pannan? Host host host...
Eftersom min mamma bor hemma hos sig, så fick jag försöka med min fru istället. Ett fruntimmer som på sistone visat sig allt svårare att manipulera. Nej jag får väl åka till jobbet då, trots allt som behöver göras hemma. Då pratar jag inte om kabeldikena som ska grävas klart, stolparna som ska resas eller det där förbaskade trappräcket. Nej jag har till på köpet dragit igång ett hobbyprojekt.
 
Sjuhundra delar, en bygganvisning som faktisk är en hel pärm tjock, och ett rejält behov av intrimning när allt väl sitter ihop. Sen så är det som jag bygger bara ett verktyg, en pryl som ska möjliggöra nörderier av högsta klass.
 
Utan minsta hänsyn till mina intressen så har familjen inbokade middagar, vänner och släktingar att fira, och så vidare. Nej jag får allt fortsätta mitt hobbyskruvande sent  om kvällarna. Så om du undrat varför mitt bloggande blivit lidande, så skyller jag på höst och hobby. Att det faktiskt är svårt att hinna med allt som måste göras, än värre att få tid till det man vill.
 
Ja just ja, det börjar bli dags att ta upp båten.

Eländes elände...
 
 
 

Kommentarer:

1 V:

skriven

Oh herregud. Att ha tålamod till det där är ju guld värt.
Lycka till med projektet! Bränn inte ut dig ;)

Svar: Tack V, jag kanske behöver ett lycka till. :)Fast hobbyleken är nog trots allt det mindre av problemen. Det är nog båtuschlingen som kommer få höra flest svordomar. Den är inte så stor, men knepig att få upp...
Tomas Krüger

2 syster:

skriven

Men tänk så mycket tid du kan spara bortåt jul (om du får ihop apparaten tills dess). Bara "hemmagjorda" julklappar!

Svar: Jag har en känsla av att det trots allt går fortare att handla julklappar. Fast du har en poäng. Det här apparatens förmågor går helt i linje med de senaste årens juldevis, den att bara ge bort hemgjorda julklappar oss vuxna emellan. :)
Tomas Krüger

3 Anonym:

skriven

VILKEN PERFEKT ORDNING DU HAR.AVUNDSJUK

Svar: Du vet vad de säger, att ordning är för idioter. Ett geni behärskar även kaos... ;)
Tomas Krüger

4 Andreas:

skriven

Jag tycker det är oroväckande få stegmotorer (eller är det de som ligger uppe till höger?) och på tok för lite elektronik, men annars ser det kul ut!
Arcam.com har the real deal när du är redo!
/Andreas

Svar: Japp, fyra stycken stegmotorer ligger vid bordshörnet, och ett tillhörande kontrollerkort göms under den rosa bubbelplasten. Det är egentligen inte en fråga om att vara redo för arcam.com grejorna, utan att ha råd...
Tomas Krüger

5 Anonym:

skriven

Får man fråga vad det är för något du försöker bygga?

Svar: Det är en 3D-skrivare, eller med andra ord en friformsmaskin. Jag kan konstruera små saker i datorn, som den sedan tillverkar i plast.http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=MNEZLUXctf8
Tomas Krüger

Kommentera här: