--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

Så mycket slit, för en död fisk.

Jag tror i vart fall att den är död. Den rör sig inte och är minst sagt ohälsosamt mager. Bläckfisken är lite rundare, men dessvärre lika blek. Nåja. Lite färggladare plast är beställd, och kommer väl vad det lider. Förutom några delar för att förbättra maskinen i sig, så är det här vad min 3D-skrivare har använts till hittills. Små fåniga leksaksfigurer. Fast när min lille pojke försynt och på fullaste allvar frågar vem som ska få den där döda fisken, så smälter hans pappa och sätter genast igång att tillverka fler gulliga havslevande leksaksdjur.

 

Fast fisken kanske inte kan räknas som gullig? Bläckfisken är definitivt söt, om man ser den framifrån vill säga. Den vinkar lite blygt med ena armen och dess ögonbryn gör att den ser lite ängslig ut. Nu hör det kanske inte till vanligheterna att bläckfiskar har ögonbryn, eller ser ängsliga ut. Sen så kanske man inte heller kan säga att den vinkar med ena armen, för den har ju inte en andra arm, utan sju stycken till. Den vinkar med en arm. Det kanske är mer korrekt formulerat? Skit samma, den är söt, om än lite blek. Ungefär som jag. Jag är också blek och ungefär lika söt som en bläckfisk. En vanlig ryggradslös bläckfisk vill säga. Inte som en med ögonbryn.

 

Nu sover pojken min och hans mamma. Jag sitter ensam vaken och väntar på att den där bläckfisken ska bli klar. Eländet tar flera timmar att skriva ut, och jag har tänkt mig att den ska stå där på frukostbordet och vänta på vår lille morgontrötte kämpe. Frågan är när jag ska få tid till mina egna projekt. Jag får väl hoppas på att grabben blir lite väl busig framöver, så att han inga leksaker förtjänar. Annars så får jag helt enkelt ta och skaffa mig en 3D-skrivare till. Jag undrar vad min fru skulle säga om den saken?

Kommentarer:

1 V:

skriven

Jag fattar ingenting om den där 3D skrivaren.. Haha. Gör den saker i plast som du har ritat? Hurdå?

Svar: Precis vad den gör V. Skrivaren sprutar ur sig en tunn tråd med smältplast, och bygger upp saker lager för lager. Jag har en annan skrivare än den i filmen, men principen är den samma:http://www.youtube.com/watch?v=LbhfQLpHal0
Tomas Krüger

2 Robin:

skriven

Fy satan vad coolt alltså! =) Glöm allt vad modelltåg heter, jag vill ha en 3D-skrivare istället! xD Ehrm, du fru kommer troligen inte att gilla det förslaget skulle jag tro ;)

Svar: Modelltåg och 3D-skrivare är annars en grymt bra kombination. :)Min fru... ja jag det hon inte vet om... ;)
Det knäppa är att det finns 3D-skrivare som man till stor del kan tillverka själv med hjälp av en 3D-skrivare.
Maskiner som tillverkar maskiner...Varför kommer jag att tänka på Arnold Schwarzenegger? :|
Tomas Krüger

3 Robin:

skriven

Hehe, det hon inte vet som sagt var ;) Ja, det är en rätt läskig tanke. Maskiner som tillverkar/bygger maskiner. Fattas bara "Skynet", sedan vet vi ju alla vad som följer därefter.

Men förhoppningsvis så slipper vi att uppleva något liknande. Jag tycker liksom världen är osäker och ond nog som den redan är...

Svar: Ja det där med ondska klarar vi människor dessvärre helt på egen hand.
Tomas Krüger

4 Robin:

skriven

Yepp, och historian upprepar sig om och om igen dessutom. Man önskar verkligen att Mr Spock kunde hälsa på irl, och styra upp allt...

5 anette (frugan):

skriven

Frugan VET att min nörd till man gärna skulle köpa sig en skrivare till + att han oerhört gärna vill ta hem sin stora Märklinjärnväg... MEN om han gör det så kräver jag att få åka till Ullared minst 33 ggr per år... + att vi nog behöver bygga ut kåken med ett antal kvm för att få plats... Att jag fick ett skrivbord i gästrummet är jag fortfarande förvånad över. Jag trodde att jag skulle få flytta ner i källaren o plugga i tvättstugan. ;-)
Såå nääää det blir ingen mer skrivare...

6 anette (frugan):

skriven

Hmmm oj kanske att överdriva att få åka till Ullared 33 ggr per år... Jag menade förstås 3 ggr per år.

Svar: Fast du åker ju redan till Ullared minst tre gånger om året. Betyder det att jag få skaffa mig en skrivare till?
Tomas Krüger

7 anette (frugan):

skriven

Nänä.. jag åker bara till Ullared två ggr per år.. Vår o höst.. i somras var ett undantag för då var ju du med o det var ditt förslag.. Så näää det blir inte en till skrivare

Kommentera här: