--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

Morgondimma

Foto: Anette Åkerberg Krüger http://www.nettanplattans.blogg.se

Jag lämnade Laban på kyrkogården. Så sa jag till min fru en trött morgon. Nu menade jag naturligtvis att jag lämnat honom bland vänner och rastvakter på skolgården. Dessutom så ligger kyrkogården bokstavligen ett kast med liten boll från skolgården, så pojken hade snart hittat rätt ändå.

 

Varför är man så virrig på vardagsmornar, och vem hittade på att man skulle ta itu med dagens mest krävande sysslor när man just vaknat? Rektorn borde snarare läxa upp de elever som kommer för tidigt. Arbetsgivarna gjorde nog bäst i att låsa dörrarna tills någon gång efter förmiddagsfikat.

 

De morgonpigga har tagit makten. Inte för att de är lämpade till att bestämma över saker och ting, utan för att de kräken passar på i ottan, medan vettigt folk fortfarande sover. Det spelar ingen roll att vi kvällsmänniskor ställer allt i ordning när gryningsmupparna börjar snutta på tummen vid åtta på kvällen. Nästa morgon har de vänt till allting igen, läst morgontidningen, och gått ut med hunden. Jag blir så morgontrött på dem.

 

Till råga på allt så har vi nattugglor har en förrädare ibland oss. En svartfot, en femtekolonnare, ett otäckt litet slemmigt kryp som ger sig till känna klockan tre på morgonen den tjugosjunde oktober. Då, när alla vanliga kvällströtta människor sover, så drar denne mullvad tillbaka klockan en timme. Det värsta är den falska propaganda som väller fram i massmedia när det väl är dags. De låtsas att vi morgontrötta borde glädja oss över det som sker. ”På söndag får du sova en timme extra, grattis!” I själva verket så roffar de morgonpigga åt sig en hel timmes dagsljus ett halvår framöver. I ett försök till att punktera protesterna så kallar de tilltaget för ”normaltid”. Det finns inget normalt i att vara morgonpigg, väckarklocka är ett fult ord, och alla tuppar borde nackas. Bara så att ni vet.

Kommentarer:

1 V:

skriven

Dålig morgon?

Svar: Nej jag upplever alltid mig själv som en vacker liten morgonfröjd. Fast min fru påstår att jag skiner upp först efter min första kopp kaffe. Nu dricker jag bara någon kopp i månaden, så jag undrar vad hon vill ha sagt med det. :)
Tomas Krüger

2 Marianne Larsson:

skriven

Morgonfisen frisk som brisen. Aftonprutten sur och rutten vet du väl 🌝🌚

Svar: Hmm, två saker slår mig.
1. Det ordspråket borde någon vända på.
2. Du tycks tillhöra fienden... ;)
Tomas Krüger

Kommentera här: