--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

Katt i natt

Pojken min ropar till sig sin mamma mitt i natten. Hon lägger sig bredvid honom i hans säng. Båda katterna följer med och lägger sig uppepå som ett par ludna spinnande extrafiltar. Anette säger att ”här ligger vi alla fyra och värmer oss, medan pappa ligger ensam i sin stora kalla säng”. Till svar får hon att ”jo, men pappa är ju faktiskt vuxen”.

 

Hur vuxen vill man bli egentligen? Det tycks i vart fall som om jag har gått lite för långt. Låt oss använda Ikea som vuxenmätare. Då vet jag till exempel att om man vill köpa en bra sax, så saknas de bland husgeråden. Istället måste man gå bort till tygavdelningen. Med andra ord så har jag varit på tygavdelningen, och sett efter vad som säljs där. Som om inte det vore vuxet nog så brukar jag betala extra för att få äta grönsaker till maten i restaurangen. Det är inte bara vuxet, utan även en smula omanligt.

 

Fast när det gäller det här med att vara pipplig med maten, så blir vi vuxna alltmer kräsna med vad vi äter. Tänk er att sex middagsgäster sitter runt ett bord. Ingen säger sig vilja ta för sig av maten.
Den förste skyller på sin allergi. Visst, det är väl inte så kul att äta något som man kan dö av.
Den andre hänvisar till sin religion. Där allergikern kommer undan med att dö, och eventuellt se lite svullen ut där han ligger i sin kista, så riskerar den troende att för alltid brinna i skärselden.
Den tredje är vegetarian, och äter därför bara sådant som slagit rot i någon ände, dock inte kommunalarbetare, eller ens deras träskor.
Den fjärde går på en strikt diet, och är fullt övertygad om att en enda tugga kommer äventyra dess framgång.
Den femte tycker helt enkelt inte om det som serveras.
Den sjätte försökte svälta sig riktigt snålhungrig inför middagen, vilket slutade med en rejäl plusmeny på McDonalds, och en milkshake ovanpå det. Raaap och nej tack, han är redan mätt.

 

Jag vet inte, men det här kanske är standard på Halv åtta hos dig nu för tiden? Det var rätt länge sedan som jag såg det programmet. Nåja, ni får väl fixa lite betygslappar, sätta er i baksätet på en taxi, och sedan rangordna graden av oartighet och vuxenhet hos de sex middagsgästerna efter eget behag.

 

Själv så tänker jag spraya på mig lite sötsliskig parfym, klä mig i ett nattlinne och låtsas vara mamma om pojken ropar i natt. Eller så nöjer jag mig med att gömma lite kattmynta i påslakanet. Jag tänker i vart fall inte vara vuxen nog att sova ensam.

Kommentera här: