--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

Det är onödigt att vakna..

.. i vart fall två timmar för tidigt. Normalt sett så kunde jag åka till jobbet, chocka mina medarbetare med min plötsliga morgonpigghet och som belöning kunna åka hem lite tidigare, kanske rent av under själva eftermiddagen, men inte denna morgon. Jag måste vänta på att en elektriker ska komma för att titta på min mätartavla, bekymrat skaka på huvudet och sedan berätta hur dyrt det kommer bli.

Medan jag pluggade så jobbade jag på en OK-mack, jo jag vet att det är lite av ett lappkast, men det kommer en poäng med det hela. I vart fall så var det en riktigt rolig arbetsplats, med undantag för de påtvingat tidiga mornarna. En morgon blev värre än de andra, eftersom mina nycklar visade sig finnas i omklädningsrummet, som i sin tur befann sig på andra sidan av det lås jag behövde öppna. Jag ringde en av de snälla tjejer som också jobbade på macken, varpå hon nästintill kom körandes i nattlinnet. En gammal farbror hängde på låset till kundentrén när jag kom ut i butiken. Tro det när klockan redan hunnit bli kvart över. Några bilister kom snart för att tanka sina bilar, en av dem behövde tvättas. Jag sålde ett par morgontidningar och blev förvånad när en barsk säkerhetsvakt klampade in och frågade varför jag öppnat macken en timme för tidigt? Det fick man inte. I vart fall inte utan att ringa dem och säga förlåt. Nu hade han blivit tvungen att stiga upp i ottan för att avkräva ursäkten personligen.

Det morgonpigga mötet med vaktbolaget kostade OK ett par tusen kronor i utryckningsavgift. Mötet med min elektriker blir knappast billigare än så.

Kommentarer:

1 Anette (frugan):

skriven

Du chockar mig lika mycket varje gång som du vaknar tidigt.. Händer inte så ofta.

2 Anonym:

skriven

händer det alls

Svar: Jodå, men alltid mot min vilja... ;)
Tomas Krüger

Kommentera här: