--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

Att välja sin elektriker.

Min frus mobilnummer dyker upp på jobbtelefonens display. Jag trycker på svara, berättar vad jag heter, utifall att hon glömt, och lyssnar sedan lydigt. Strömmen har gått. Min fru vet inte om det bara är hos oss eller om grannarna också har strömavbrott, för ingen av dem är hemma. Försöken till att över telefon lära min älskade allt om jordfelsbrytare och automatsäkringar havererar tämligen omgående. Istället hamnar vi i en diskussion om vem av oss som har en mästrande ton och vem som inte behöver låta så tjurig. Det visar sig snart att jag får skulden för bägge övertrampen. Som straff får jag lova att genast sätta mig i bilen och åka hem.

Felet visar sig sitta i en sprakande huvudströmbrytare. Bli nu inte ledsen om du inte vet vad en huvudströmbrytare är för ett djur. Allt du behöver veta är att man får ett ordentligt bett om man kör ner fingrarna i dess bo. Så jag ringer efter en elektriker, men inte vilken elektriker som helst. Den jag ringer finns på samma gata som mitt jobb, men det är inte därför som jag väljer honom. Denne elektriker har någon typ av gemensam uppväxt med min fru, varpå de känner varandra, fast det kan kvitta. Nej jag ringer just denne elektriker, eftersom han en gång backade på min bil, letade upp mig och erkände sig skyldig.

En ärlig elektriker, det kändes tryggt när jag stod där med telefonen mot örat. Så här i efterhand, när jag väntar på att han ska dyka upp, så inser jag att han inte bara är ärlig, utan även en smula klumpig, i vart fall bakom ratten. I min skalle blandas sekvenser från filmen Drömkåken, med de från Sveriges värsta bilförare.

 

Kommentarer:

1 Anette (frugan):

skriven

Det kanske är jättebra att jag o elektrikern har nån typ av gemensam uppväxt... eller kanske inte för han var inte någe vidare förtjust i mig o han klassades som en av de coola i skolan. Men de senaste åren har jag ökat i coolhet o han har nog stannat upp o vuxit till sig.. ;-)

2 victoria wallin:

skriven

Inte visste jag att Tomas var så kåserande. Jag skrattade högt när jag läste om telefonsamtalet med frugan. By the way: Anette, du är supercool!!

Svar: Tack Victoria! Kul att man kunde roa. :)
Tomas Krüger

Kommentera här: