--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

Som det står skrivet.

I Sverige dubbas sällan annat än barnfilmer som förväntas bli kassasuccéer. Från läskunnig ålder och uppåt används hellre undertexter. Vi läser dem till slut av ren instinkt, även om vi råkar behärska det översatta språket mer än väl. Själv kan jag sällan låta bli att kommentera översättningsfel, något som dels visar vilken besserwisser jag är, men även hur pass ofrivillig denna läsreflex är för mig.

Vart vill jag då komma med detta? Jo det här är en uppmaning till alla landets kvinnor, särskilt så här i sommartider. Det spelar ingen roll hur söta ni är. Vill ni att vi ska se er i ansiktet, så sluta köpa toppar med text skrivet över bröstet! Tuttar och undertexter är tillräckligt svåra att motstå var för sig. Tillsammans kan de få högst oartiga konsekvenser.

Frågan är om undertexter inte till och med brädar bröst? Varför skulle de annars bry sig om att texta porrfilmer? (Vilket jag har hört att de gör.)

Med det sagt vill jag återknyta till det jag skrev igår, när jag avslöjade mina funderingar på att låta trycka upp en t-shirt med texten: ”Jag vill inte ligga med dig, jag är bara glad och artig.” Denna t-shirt var inte menad för den kvinnliga bartendern, utan var främst avsedd för män. Nu skulle jag inte på något vis förbjuda er kvinnor att bära detta plagg, men ni fick i så fall lov att antingen bära dem bakochfram, utochinvända eller så finge ni helt enkelt stå ut med blickarna.

Kommentera här: