--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

Om vi ville lyckas jämt..

 ..så vore bowlingbanor tre meter långa. En ensam magnetisk kägla balanserade uppochned framför oss. Klotet vore stort som en badboll, målsökande och förmodligen lite lagom explosivt. Nej vi människor tycker om att göra det svårt för oss, ibland mer än annars. Helst ska man göra det riktigt illa svårt för sig, och sedan drömma om genombrottet tills dess att drömmen övergår i bitterhet.

Jag läste för länge sedan en halvt sorglig liten efterlysning som listats under personligt i en tidning. Den innehöll alla sedvanliga klyschor,
”Våra blickar möttes blablabla,
nog kände väl du som jag?”
Efterlysaren mindes att hans drömmars kvinna haft långt mörkt hår, bruna ögon, en vit tröja och att deras första och enda möte varit när de fick ögonkontakt i en spårvagn i Göteborg två år tidigare.

Man kan nog säga att denne man gjort det lite väl svårt för sig själv att finna kärleken och få den besvarad. Jag hoppas att han lyckades, precis som jag uppriktigt hoppas att mina arbetskamrater ska vinna på sina lottosystem. Något som de hotar med kan hända när som helst, särskilt som jag vägrar vara med. Jo jag vet att jag är tråkigt speloberoende, men den ensamme spårvagnsåkaren i Göteborg hade nog dessvärre större chanser till framgång.

Var verkligen denne man verkligen så desperat att ha ställde sitt hopp till sin lilla efterlysning? Något säger mig att han inte fick något svar, i vart fall inte av rätt kvinna. Kanske var det aldrig meningen? Kanske fick han svar från trettiosju andra kvinnor med långt mörkt hår, bruna ögon och en vit tröja i garderoben. Kvinnor som åkt spårvagn och tyckte att det kunde få vara nära nog.

Har inget hänt på två, fem, tio eller femton år, så är chansen liten att det ska hända av sig självt under de följande två, fem, tio eller femton åren. Sluta göra det så svårt för dig själv och se istället till att något händer. Köp en vit tröja, färga håret, åk lite spårvagn och bestäm att någon eller något kan få vara nära nog.

Eller så väntar du till dess att den bittra hopplösheten infinner sig. Valet är ditt.

Kommentera här: