--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

Vissa kvinnor tror sig alltid vara från Venus

Vanligtvis så står föräldrar och gastar åt sina barn att de ska komma upp ur vattnet, eftersom ungarna är blåfrusna och hackar tänder. Men denna blåsiga kväll vid badplatsen är det tvärtom. ”I och bada med dig nu! En kvart till kan du väl ändå klara av? Det här är väl ingenting att böla för? Ska jag behöva bära ner dig till sjön?”

Denna helomvändning kostar fyrahundra kronor per barn. Surt förvärvade slantar som dessa mammor och pappor redan betalat simskolan, och aldrig kan få åter. Så pappa står där och räknar simtagen i ett försök till att behålla humöret, medan mamma surmulet försöker dividera fyrahundra kronor med de två meter som ungen lärt sig simma, efter tre veckors idogt skjutsande till och från stranden.

Det är inte lätt med dubbla budskap för ett litet barn, inte för vuxna heller för den delen. Härom veckan såg jag en skylt som hängde över huvudet på en kvinnlig bartender: ”I'm sorry if I seemed interested, I'm not.” En kul skylt, och vi förstår nog alla varför hon satt upp den. Ett vänligt leende kan antyda så mycket mer än avsett. Särskilt för den som var ensam redan när han kom, och som efter mycket möda äntligen lyckats supa sig oemotståndlig. Men vad är det som säger att det inte lika ofta är bartendern som missförstår situationen? Jag har sett många fulla karlar krama om sin bäste vän och bedyra honom sin kärlek, men det betyder väl inte att de vill slita av kompisen kläderna och smörja in honom med grekisk yoghurt och flytande honung? Visst ibland är det så, kanske rent av rätt så ofta, men knappast alltid?

Ett relaterat fenomen som jag har sett många gånger, särskilt på Biltema av någon anledning, är den artighetsmässigt könsdiskriminerande kassörskan. Hon är oftast en ung snygg tjej som beter sig som följer. En kvinna kommer fram till kassan varpå kassörskan hälsar med ett ”Hej!” Så blir det en killes tur, varpå hon tvingar ur sig ett ”hej.” Efter killen står det en tjej som hälsas med ett vänligt ”Hej!”.

Så är det min tur varpå jag säger, håll i er nu, ”Hej!”. Naturligtvis får jag ett krystat ”hej.” tillbaka. För att en kille ska få ett ”Hej!” krävs det att han är betydligt yngre och snyggare än jag. Hur som helst. Jag betalar utan att försöka flörta, tar emot kvittot och avslutar med ett ”Tack så mycket!”. Ungefär då brukar kassörskan inse att syftet med mitt besök på Biltema kanske inte alls var att försöka få omkull henne, varpå hon glatt svarar ”Tack själv!”.

Jag vet inte vad jag ska göra åt dessa tråkiga bemötanden. Kanske kunde jag låta trycka upp en t-shirt med texten: ”Jag vill inte ligga med dig, jag är bara glad och artig. ©”

Kommentarer:

1 Respelion:

skriven

Jag slutar i regel att handla i butiker med dåligt bemötande.
Så nu har jag ingenstans att handla längre.

Svar: Jag lider med dig Respelion, men tänk så mycket pengar du sparar.När du fått ihop tillräckligt mycket så kan du köpa dig en egen affär, full med trevlig personal. Säg bara till så kommer jag och handlar av dig. :)
Tomas Krüger

2 anette:

skriven

Respelion: Det är ju tur då att det finns e-handel.. då får de vara hur tjuriga som helst bara man får sina varor som man betalt för.

Svar: Då måste jag få rekommendera CDON. Där blir man aldrig dålig bemött. Man blir faktiskt inte bemött alls, om man nu inte räknar automatgenererade god dag yxskaft svar via mejl vill säga... :|
Tomas Krüger

Kommentera här: