--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

Jag har gråtit till Yogi Bear.

 Till mitt försvar så vill jag hävda magsjuka och hög feber. Jag hade krälat bort till soffan, krupit in under en filt och slagit på teven. Det första programmet handlade mest om att äta, men fick mig bara att tänkta på motsatsen.
– Zapp –
Sedan kom favoritfilmen Dum dummare, naturligtvis med scenen där Harry blivit ilurad stora mängder lavemang. Det är inte alltid som jag skrattar när jag känner igen mig…
– Zapp –
Yogi bear, och det var synd om den stackaren. Låt gå att ingen kände empati för mig i min svåra stund. Själv var jag inte lika känslokall.
– Tårar föll –

Tänk om vi visste i förväg när vi skulle må dåligt. Det vore visserligen praktiskt för arbetsgivare som fick tid på sig att skaffa ersättare, men annars? På fredag ska jag vara magsjuk, hurra…

Nu finns det säkert några, förmodligen av kvinnligt kön, som hävdar att deras mensvärk är just en sådan förutsägbar plåga. Jag törs absolut inte säga emot. Själv har jag aldrig lidit menstruationens plågor, eller det har jag väl, men mer indirekt. En sorts PMS-motsvarighet till passiv rökning. Vi får väl se vad lagstiftarna tänker göra åt den saken. Nu när rökarna så framgångsrikt förpassats till Sibirien.

Samtidigt får vi inte glömma att det finns de... Fast jag borde inte skriva ”de”.
Det är lite som i Mauro Scoccos låt, Till Dom Ensamma. Ni vet:
”En sång för alla dom
som aldrig hittat nån att dela sin glädje och sorg med

Den här sången är till dom”

Om jag kände Mauro så skulle jag försöka förmå honom till att ändra texten till:
”Den här sången är till er.”
Jag anser verkligen att det finns tillfällen då man bör prata till, istället för om.
Meteorologen på TV ska inte stå där och säga att de i Norrland får växlande molnighet. Säg ni i Norrland istället.

På samma sätt vill jag säga att jag inte glömt er som faktiskt vet att ni kommer må dåligt på fredag, när det är dags för nästa cellgiftsbehandling eller vad ni nu tvingas utsätta er själva för. Yogi Bear kan slänga sig i väggen, (det gör han trots allt rätt så ofta ändå).

Kommentera här: