--- © Copyright 2013 tomaskruger.se ---

Äktenskapsrådgivningen nästa?

Ett nytt ultimatum har dykt upp inom äktenskapet, och för en gångs skull är det mitt att ställa. Det lyder kort och gott: ”Ja gör du det, så får jag något att blogga om.” Visst, detta ultimatum kanske inte trumfar eller ens kommer i närheten av det att tvingas sova i gästsängen. Sen så kanske jag använder det lite fel. Hittills har jag bara lyckats tillskansa mig småsaker, som den sista kakan, eller kanske körsbärslikören i Aladdinasken. Den lilla djävulen på min axel försöker förmå mig till att tänka stort. Att tvinga frugan till saker som att rensa avloppet, det är ju trots allt hennes tur.

Å andra sidan så brukar jag få ångra de tillfällen då jag är alltför stöddig. Kanske låter min fru mig gå till jobbet med realappen fortsatt fastklistrad på ryggen av min nya tröja. Eller så låter hon helt enkelt bli att köpa ny roll-on, fastän min gamla är på väg att ta slut. Varpå jag får välja mellan att stinka av svett, eller låna hennes och lukta som en fruktsallad resten av dagen. Sen så har vi det där med tandborsten. Min fru är ledig om dagarna, vem vet vad hon gör med den då? Jag blir alltid lika misstänksam när jag kommer hem till en ren toalett.

Kanske borde jag återgå till min gamla taktik. Den att säga saker som snälla, eller jag älskar dig, men det är svårt. Makt korrumperar som bekant.

 

 

 

Kommentera här: